Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKĄ SUSZONĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7 szt
cukier kryształ 7 łyżek
mąka pszenna 5 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śliwka kalifornijska
spirytus 50 ml
margaryna w kostce 1,5 kostka
nutella 400 gram
dżem śliwkowy 1 słoik
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKĄ SUSZONĄ

BISZKOPT: białka oddzielić od żółtek ubić pianę dodać cukier ciągle ubijając. Dodawać żółtka. Mąkę wymieszać z kakaem i proszkiem do pieczenia dodawać do masy delikatnie mieszając. piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Śliwkę pokroić w drobną kostkę zalać spirytusem i odstawić na około 1 godz.
KREM: Margarynę zmiksować z nutellą dodać spirytus odsączony ze śliwek.
Biszkopt przekroić na pół posmarować dżemem śliwkowym potem 1/3 kremu na krem wyłożyć śliwki i znów krem , biszkopt i trzecia część kremu polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak