Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z kokosem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

czekolada mleczna 100 gram
czekolada gorzka 100 gram
masło 100 gram
jajko 4 szt
cukier 100 gram
mąka tortowa 200 gram
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt

Polewa

czekolada gorzka 50 gram
czekolada mleczna 100 gram
śmietana 30% 100 gram
miód 1 łyżka
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z kokosem

Czekolady posiekać, dodać masło i rozpuścić w kąpieli wodne. Odstawić aby lekko przestygło. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Połączyć z przestudzoną masą czekoladowa. Wymieszać mikserem. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i porcjami przesiać do masy czekoladowej, delikatnie wymieszać.
Prodiż z kominem posmarować tłuszczem. Napełnić ciastem, wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C. Piec 45-50 minut.
Polewa:
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę i miód, wymieszać. Wystudzone ciasto oblać polewą i gęsto posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.02.2016 17:24
lubię takie ciasta
ONY_za_kare 04.01.2015 12:47
pyszne ciacho
gusia1000 02.01.2015 16:28
Pod mój smak.
romanrafal
romanrafal 01.01.2015 15:49
ciasto palce lizać
Renata9 01.01.2015 14:10
smaczne ciacho
gosia56 01.01.2015 14:07
pyszne ciasto;)
Janina 01.01.2015 13:49
Bardzo lubię czekoladowe ciasta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak