Ciasto czekoladowe z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    1,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajko

    4
  • kakao

    2 łyżki
  • jabłko kwaśne

    4 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Dodać mąke z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać. Jabłka ubrać i pokroić w kostkę, wrzucić do masy i wymieszać. Ciasto wylac do tortownicy. Piec w temp 180 stopni ok 35 min lub do suchego patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.08.2013 11:27
lubię takie ciacho
mikrusiak 01.12.2011 12:50
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat