Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

5.0
(31)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
cukier 3/4 szklanki
mleko 200 mililitrów
olej 1/4 szklanki
mąka 1 i 1/3 szklanki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.

Jajko zmiksować wraz z cukrem. Następnie dodać mąkę wymieszaną wraz z proszkiem do pieczenia, kakao, mleko oraz olej. Całość dokładnie zmiksować.

Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę 15x30 cm. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie. Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 18.05.2016 08:35
Wspaniały deserek
iziona 17.05.2016 16:33
Do kawki u mnie zawsze mile widziane.
Pani Domu 17.05.2016 14:23
pysznie wygląda
krokus 17.05.2016 11:50
w sam raz do kawusi
Krzysztof15 17.05.2016 09:08
pyszne ciacho
RenataZ-et 17.05.2016 08:04
uwielbiam takie ciasta
Renata9 16.05.2016 21:46
Smaczne ciacho :-)
w mojej kuchni 16.05.2016 21:11
moje smaki w tym przysmaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak