Ciasto czekoladowe ucierane z gruszką

Ciasto czekoladowe ucierane z gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • jajka

    3 sztuki
  • proszek do pieczenia

    łyżeczki
  • olej

    1/2 szklanki
  • gruszki

    4 sztuki
  • czekolada mleczna

    1/2 tabliczki
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier ubijamy z jajkami.

Dodajemy maślankę i olej, mieszamy.

Mąkę z proszkiem i kakao wsypujemy do masy, mieszamy.

Gruszki kroimy na połówki ( u mnie z kompotu, mogą być też świeże)

Ciasto wylewamy do foremki i układamy gruszki.

Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Po wystudzeniu polewamy czekoladą roztopioną w parze wodnej i posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

21.03.2017 17:04
fajny przepis

Ela15

19.03.2017 11:24
na pewno pysznie smakuje

Krystyna32

18.03.2017 09:36
pyszne ciasto

Franciszek

18.03.2017 00:24
dobre do kawy

Renata9

17.03.2017 21:37
Pyszne ciacho

Stenka

17.03.2017 20:56
smaczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat