Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 40 dag
margaryna 1
kakao 3 łyżki
herbatniki 4 paczki
woda 1 łyżka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe na zimno

Roztop margarynę, wsyp mleko i rozmieszaj do uzyskania jednolitej masy.Następnie dodaj kakao i wodę - wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Gdy będzie już zimne dodaj pokruszone herbatniki i bakalie. Tak przygotowaną masę wlej do przygotowanej formy wyłożonej pergaminem (forma keksówka), uciśnij łyżką i wstaw do lodówki. Ciasto jest gotowe gdy całkowicie zastygnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna189 14.08.2010 18:43
aż chce się kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak