Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
margaryna
1 kostka -
woda
5 łyżek -
cukier
1 i 1/2 cukru -
kakao
3 łyżki -
jajko
4 sztuki -
mąka
1 i 1/2 szklanki -
cukier waniliowy
1 opakowanie -
proszek do pieczenia
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania CIASTO CZEKOLADOWE - MURZYNEK
Oddzielamy żółtka od białek, z białek ubijamy pianę.
Resztę składników mieszamy i wyrabiamy ciasto - dodajemy do całości ubita pianę.
Wszystkie połączone składniki wlewamy na formę do pieczenia i pieczemy w temp. 180 st. około 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe.
Możemy dodać do ciasta rodzynki lub orzechy.
Upieczone ciasto polewamy odstawioną masa kakaową lub cukrem pudrem
Smacznego
Komentarze (8)