Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe bez mąki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 gram
masło 200 gram
cukier 1 szklanka
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe bez mąki

Czekoladę połam na kawałki, przełóż do rondelka i rozpuść w kąpieli wodnej. Odstaw na bok.
Margarynę utrzyj na puch , po czym cały czas mieszając dodawaj rozpuszczoną czekoladę.
Oddziel żółtka od białek.
Żółtka wraz z połową cukru utrzyj na kogel mogel. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec dodaj cukier.
Do utartego masła dodaj kogel mogel i wymieszaj. Następnie porcjami dodawaj pianę z białek.
Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 190 C. przez ok. 40-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.07.2017 15:12
pychota takie ciasto
Konczi 06.07.2017 19:44
Bardzo smacznie wygląda :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak