Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe bez jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 szklanka
polewa czekoladowa
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
woda zimna 2 szklanki
sól szczypta
olej 3/4 szklanki
ocet 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
baton 1 sztuka
masa krówkowa 1 puszka

Porada

W tym przepisie można sprawdzić jak przygotować polewę czekoladową. http://www.doradcasmaku.pl/przepis/300433/piernik.html

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe bez jajek

Cukier, kakao, sodę, proszek do pieczenia, sól, olej i ocet mieszamy mikserem. Stopniowo dodajemy mąkę oraz 2 szklanki wody. Cały czas mieszamy. Masę przekładamy do wyłożonej papierem foremki. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 40-50 minut. Po ostudzeniu przekrajemy i dajemy warstwę gotowej masy krówkowej. Wierzch polewamy polewą czekoladową i na to kroimy kawałki białego batona lion.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 22.05.2014 17:59
fajne ciacho)
karolina1869 20.05.2014 14:55
szybkie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak