Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe bez jaj.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
kakao 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
olej 7 łyżek
cukier waniliowy
woda 1 szkolanka
cukier puder
ocet winny czerwony 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe bez jaj.

Mąkę mieszamy z cukrem ,cukrem waniliowym,proszkiem do pieczenia,solą, kakao. Później dodajemy składniki mokre czyli szklankę wody ,olej oraz łyżkę octu jeżeli nie mamy z czerwonym winem możemy użyć zwykły . Wszystko przelewamy do keksówki i pieczemy około 25 minut do suchego patyczka . Po upieczeniu wyjmujemy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 03.03.2014 09:56
Fajne takie ciacho :-)
tomek18 12.01.2014 19:03
pysnziutkie ciasto
dianix 11.01.2014 15:41
prezentuje sie apetycznie
monia2005 11.01.2014 15:28
dziękuję bardzo :-)
Romanowka 11.01.2014 15:22
Dorodne to ciasto! Wygląda bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak