Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 tabliczki
masło 1/2 kostki
cukier 1 szkl
jajko 4 szt
mąka 2 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

W garnuszku rozpuszczamy masło i czekoladę. Rozpuszczoną czekoladę ściągamy z kuchenki i dodajemy cukier i mąkę, dokładnie mieszamy.
Studzimy. Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy żółtka i miksujemy.
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę . Ubita pianę dodajemy do masy czekoladowej, delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki 20x20 cm. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 09.11.2015 09:51
Bardzo apetyczne ciasto :)
Malinka 09.11.2015 09:03
Chętnie zjadłabym kawałeczek :)
Franciszek 09.11.2015 00:29
dobry deser do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak