Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kakao 6 łyżek
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
wafelki kakaowe 2 batony
masło 10 dag
olej 3 łyżki
cukier puder 2 łyżki
mleko 2 łyżki
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Kroki postępowania

1
Odstawiamy jedno jajo do polewy. Z pozostałych jaj oddzielamy białka i ubijamy nas sztywną pianę z dodatkiem cukru. 3 łyżki kakao mieszamy z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, cynamonem PRYMAT i proszkiem do pieczenia. Dajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszając.Dajemy olej, mleko i miksujemy. Pieczemy ok. 40 minut.
Krok 1 - Ciasto czekoladowe foto
2
Polewa: Jajko miksujemy z cukrem pudrem. Margarynę roztapiamy, wlewamy do jaja, wsypujemy kakao i mieszamy.
Krok 2 - Ciasto czekoladowe foto
3
Polewamy ciasto gotową polewą.
Krok 3 - Ciasto czekoladowe foto
4
Batony rozkruszamy.
Krok 4 - Ciasto czekoladowe foto
5
Posypujemy cisto rozkruszonymi batonami.
Krok 5 - Ciasto czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna47 25.01.2018 11:08
Ile jajek?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak