Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mleko 3 łyżki
cukier 2 łyżki
mąka 4 łyżki
krem czekoladowy 3 łyżki
kakao 2 łyzeczki
sól szczypta
olej 3 łyżkii

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Kroki postępowania

1
Ciasto normalnie w 5 minut. Przepis na kubek/ miseczkę. Ja wykorzystałam miseczkę.


Jajko wbijamy do miski/kubka, mieszamy widelcem
Krok 1 - Ciasto czekoladowe foto
2
dodajemy mleko i kakao- mieszamy
Krok 2 - Ciasto czekoladowe foto
3
Dodajemy krem czekoladowy (jest taka znana firma"
Krok 3 - Ciasto czekoladowe foto
4
energicznie mieszamy by połączyła się z resztą
Krok 4 - Ciasto czekoladowe foto
5
Dodajemy cukier i kakao oraz sól- mieszamy
Krok 5 - Ciasto czekoladowe foto
6
Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy.
Krok 6 - Ciasto czekoladowe foto
7
wkładamy do mikrofali i ustawiamy na 2 -2,5 minuty.
Krok 7 - Ciasto czekoladowe foto
8
Wyjmujemy z mikrofali
Krok 8 - Ciasto czekoladowe foto
9
Posypujemy cukrem pudrem.
Krok 9 - Ciasto czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 20.04.2013 16:03
smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak