Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 10 dag
miód prawdziwy 1/3 szkl
masło 15 dag
cukier puder 10 dag
jajko 3 szt
mąka pszenna 20 dag
kakao ciemne 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 200 ml
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do miseczki, dodać miód i rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, ostudzić. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać jajka i rozpuszczoną czekoladę. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać. Ciągle ucierając dodawać stopniowo mąkę na przemian z mlekiem. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 40 minut. Ostudzone posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 17.05.2013 21:12
ale czekoladowe!
ElizaT 28.08.2012 09:51
super się prezentuje
Motorek 17.08.2012 11:27
smaczne
plocia 05.08.2012 19:45
pyszne jest to ciasto
Iwona56 30.07.2012 10:35
super ciacho
octo 18.06.2012 23:29
pysznie wyglada musze sprobowac przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak