Ciasto czarno-biala rozkosz wedlug Agi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • krem budyniowy

  • mleko

    1 litr
  • budyń śmietankowy

    3 opakowania
  • masło

    25 dkg
  • masa krówkowa

  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
  • wiórki kokosowe

  • herbatniki

    4 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt według przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/85771/biszkopt-idealny.html dodając dwie łyżki kakao.Przygotowujemy krem gotując budyń,zimny ucieramy z masłem(dzielimy na trzy części).Biszkopt przekrawamy na pół.Układamy warstwy:
1)biszkopt
2)krem
3)herbatniki namoczone lekko w mleku
4)masa krówkowa
5)krem
6)biszkopt
7)krem
8)dekorujemy czekoladą i wiórkami kokosowymi
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hastalavista 22.06.2012 21:57
rewelacja!
AGNIESZKA144 12.09.2011 21:02
pychotka
ElizaT 30.06.2011 22:33
super
FAFIK 28.06.2011 21:06
fajne danie
misia53 11.06.2011 15:45
bardzo mi się podoba
owca441 03.06.2011 22:18
az ślinka leci
jeta72 17.05.2011 13:12
Poproszę o kawałek;)
Justyna Jussstiii 02.05.2011 08:54
smaczne
joanna77 04.04.2011 21:54
poproszę kawałek
rzenia15 29.03.2011 20:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat