Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
cukier 19 łyżek
jajko 6 szt
mąka 19 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
groszki czekoladowe 1-2 łyżki
skórka z cytryny z 1 szt
sok z cytryny z 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka, ucieramy.

Następnie dodajemy skórkę i sok z cytryny.
Krok 1 - Ciasto cytrynowe  foto
2
Partiami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia – miksujemy.
Krok 2 - Ciasto cytrynowe  foto
3
Na koniec dodajemy groszki czekoladowe- mieszamy.
Krok 3 - Ciasto cytrynowe  foto
4
Ciasto przekładamy do blaszki keksowej, wcześniej wysmarowanej margaryną.
Krok 4 - Ciasto cytrynowe  foto
5
Gotowe ciasto możemy polać lukrem, rozpuszczoną czekoladą lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!
Krok 5 - Ciasto cytrynowe  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.07.2014 16:13
lubię takie ciast na deser
gosia1988 28.07.2014 13:00
smaczne ciasto
Adam/ZUB3R 28.07.2014 11:09
lubię ciasta cytrynowe
Motorek 28.07.2014 10:25
Bardzo dobre
Renata9 28.07.2014 10:11
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak