Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cynamonowo-orzechowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 4 sztuki
powidła śliwkowe 3 łyżki
cynamon 3 łyżeczki
cukier 1/2 szklanka
olej 1/4 szklanka
polewa orzechowa
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cynamonowo-orzechowe

Mąkę przesiewamy. Do niej dodajemy jajka, cukier, sodę oczyszczoną, olej - całość miksujemy. Dodajemy cynamon, powidła i nadal miksujemy. Ciasto przelewamy do natłuszcoznej tortownicy i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
Polewe przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/69445/orzechowa-polewa.html

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 07.08.2011 19:51
wszystko co orzechowe jest pyszne-a to wygląda świetnie
aisoglam 17.11.2010 07:22
Uwielbiam takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak