Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto corn flakes

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
białko 8 szt
ocet 2 łyżki
płatki kukurydziane 4 szkl
cukier 2 szkl
masa
margaryna 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 0,5 szkl
żółtko jajek 4 szt
mleko 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto corn flakes

Ciasto:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy ocet i płatki, dzielimy na pół i pieczemy 2 placki w 180 stopniach, w foremce 25/36, jeden około 35 minut.
Masa:
Margarynę ucieramy. Jedną szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, w 0,5 szkl mleka, roztrzepujemy żółtka i mąki, wlewamy do gotującego się mleka i gotować ciągle mieszając do zgęstnienia. Ostudzony krem łączymy z margaryną. Przekładamy placek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 08.03.2014 08:22
pomysł ekstra
David 25.04.2013 11:03
twoje wypieki to naprawdę cudeńka
caralajna 06.04.2013 07:23
pyszny pomysł
Agnieszka_B 13.02.2013 21:47
Zaskakujące ciasto :)
Beata61 13.02.2013 15:15
Przyznam się, że dla mnie to nowość. Muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak