ciasto ciemne z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    6
  • cukier

    1 szklanka
  • orzechy

    1 szklanka
  • rodzynki

    1 szklanka
  • margaryna

    1/2 kostki
  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
  • jajko

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Zasypać szklanką cukru, wymieszać i pozostawić na 2 godziny.
Dodać rodzynki i pokrojone orzechy. Jajka roztrzepać widelcem. Rozpuścić margarynę i dodać do jajek. Zalać jabłka z bakaliami. Wymieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Przelać na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. godziny na 180 st. C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 29.05.2011 15:56
Pyszne! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat