Ciasto chlebowe ala pizza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto chlebowe

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • ser mozarella

    150 g
  • polędwica sopocka

    100 g
  • boczek wędzony

    125 g
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    120 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto chlebowe rozwijamy, smarujemy koncentratem pomidorowym ( może być sos pomidorowy smakowy). Posypujemy serem mozzarellą, układamy na niego kawałki pokrojonej w plastry polędwicy. Posypujemy pokrojonym w cienki paski boczkiem o długości ok. 1,5 cm ( można kupić już pokrojony boczek. Na wierzch rozkładamy kawałki sera gorgonzola i pieczemy ok. 15 minut w 200 stopniach. Bardzo dobre na ciepło i zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat