Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto chlebowe ala pizza

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto chlebowe 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ser mozarella 150 g
polędwica sopocka 100 g
boczek wędzony 125 g
ser pleśniowy typu gorgonzola 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto chlebowe ala pizza

Ciasto chlebowe rozwijamy, smarujemy koncentratem pomidorowym ( może być sos pomidorowy smakowy). Posypujemy serem mozzarellą, układamy na niego kawałki pokrojonej w plastry polędwicy. Posypujemy pokrojonym w cienki paski boczkiem o długości ok. 1,5 cm ( można kupić już pokrojony boczek. Na wierzch rozkładamy kawałki sera gorgonzola i pieczemy ok. 15 minut w 200 stopniach. Bardzo dobre na ciepło i zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak