Ciasto Chatka Puchatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    18 sztuka
  • masło

    20 g
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczka
  • cukier puder

    40 g
  • dżem

    5 łyżka
  • twarożek

    150 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

9 herbatników ułożyć na deseczce (3x3). Masło zmiksować na puszystą masę cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać ser, znów zmikować. Masę serową wyłożyć na herbatniki, położyć drugą warstwę ciastek. Wysmarować dżemem, złożyć chatki. Chłodzić 2- 4 godziny. Smacznego;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 09.07.2012 07:48
super
foczka-ks 05.07.2012 14:03
ładnie
Pietruszka 05.07.2012 11:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat