Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cappucino z galaretką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
galaretka malinowa 2 szt.
śmietana 30% 500 g
cukier puder 2 łyż.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżecz.
cappuccino 1/2 szkl.
kawa z mlekiem i cukrem 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappucino z galaretką

Kroki postępowania

1
Biszkopt przekrawam wzdłuż na pół. Nasączam ostudzoną kawą z mlekiem i cukrem.
Krok 1 - Ciasto cappucino z galaretką foto
2
Żelatynę rozpuszczam w małej ilości gorącej wody, studzę. Galaretki rozpuszczam według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, dodaję ostudzoną, rozpuszczoną żelatyną. Połowę śmietany mieszam z cappuccino.
Krok 2 - Ciasto cappucino z galaretką foto
3
Wykładam masę kawową na połowę biszkoptu. Następnie smaruję wierzch resztą ubitej śmietany. Na wierzch wylewam tężejącą galaretkę. Wstawiam do lodówki.
Krok 3 - Ciasto cappucino z galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 24.10.2012 19:55
smaczne
jolanta19 24.10.2012 19:37
super
Poison1988 24.10.2012 19:36
Świetne to ciacho i proste do zrobienia :) Super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak