Ciasto cappucino z galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt.
  • galaretka malinowa

    2 szt.
  • śmietana 30%

    500 g
  • cukier puder

    2 łyż.
  • żelatyna

    2 łyżecz.
  • cappuccino

    1/2 szkl.
  • kawa z mlekiem i cukrem

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto cappucino z galaretką foto
Biszkopt przekrawam wzdłuż na pół. Nasączam ostudzoną kawą z mlekiem i cukrem.
Krok 2 - Ciasto cappucino z galaretką foto
Żelatynę rozpuszczam w małej ilości gorącej wody, studzę. Galaretki rozpuszczam według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, dodaję ostudzoną, rozpuszczoną żelatyną. Połowę śmietany mieszam z cappuccino.
Krok 3 - Ciasto cappucino z galaretką foto
Wykładam masę kawową na połowę biszkoptu. Następnie smaruję wierzch resztą ubitej śmietany. Na wierzch wylewam tężejącą galaretkę. Wstawiam do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 24.10.2012 19:55
smaczne
jolanta19 24.10.2012 19:37
super
Poison1988 24.10.2012 19:36
Świetne to ciacho i proste do zrobienia :) Super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat