Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
budyń waniliowy 3 sztuki
mleko 3,2% 1 litr
cukier 5 łyżek
rodzynki
czekolada gorzka
biszkopty okrągłe
jajko 5 sztuk
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe.

Będziemy potrzebowali jeszcze mały pojemniczek nuteli. Żółtka ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym ,dodajemy mąkę ,proszek do pieczenia oraz ubite białka mieszamy i przekładamy do tortownicy pieczemy ok 25 minut.Część mleka odlewamy ,rozpuszczamy trzy budynie ,pozostałe gotujemy z cukrem ,,wlewamy budynie mieszamy ,studzimy ,ucieramy z margaryną . Ciasto przecinamy smarujemy nutellą ,nakładamy część masy budyniowej,cząstki brzoskwiń znowu masę,przykrywamy ciastem,znowu masa budyniowa,kilka biszkoptów ,rodzynki wszystko polewamy rozpuszczoną czekoladą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.05.2014 09:06
świetne ciasto
Kejti 09.04.2014 21:41
Fajne ciacho :-)
reniatka 09.04.2014 09:29
mniam bardzo smakowite
luna76 08.04.2014 21:03
obłędne ciacho :)
wwwiolka 08.04.2014 13:27
Bardzo fajny przepis.
Małgorzata9 08.04.2014 12:42
smakowicie się prezentuje
dodi 08.04.2014 11:23
świetnie wygląda
matesko 08.04.2014 11:05
Fajny przepis
halina17 08.04.2014 10:48
Smaczne ciasto.
jowant 08.04.2014 10:22
słodko wygląda :)
gosia47-47 08.04.2014 09:47
ojeju jakie musi być to dobre :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak