Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jaja 3 sztuki
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
budynie śmietnkowe 3 opakowania
mleko 0,5 litr
jabłka 1 kg
olejek śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe

Z mąki, jajek, cukru margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Jedną część ciasta rozwalkowac na blasze i ułozyć jabłka pokrojone na grubsze plastry, na to wlać ugotowany budyń gorący (3 budynie w 0,5 litra mleka) i na to połozyć drugą część ciasta rozkruszoną. Piec około 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 04.09.2010 12:21
pychotka
marzencia2007 04.09.2010 12:13
lubie takie ciasta ;)
izoldaaa6 02.09.2010 22:09
ale pyszne
plocia 01.09.2010 20:35
ooo smacznie
Łucja1 31.08.2010 16:58
super przepis!
iwa643 31.08.2010 07:39
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak