Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka
2 szkl
cukier
1/2 szkl
margaryna
0,5 paczki
żółtko jajek
2
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
śmietana
2 łyżki

Masa budyniowa

budyń czekoladowy
3 szt
mleko
1 litr

Masa serowa

serka mascarpone
4 szt
margaryna
12,5 dkg
cukier
1/2 szkl
jajko
3
budyń waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe

Kroki postępowania

2
Ciasto; Mąkę, cukier, margarynę, proszek do pieczenia, żółtka i śmietanę dajemy do miski i zagniatamy ciasto.

Masa budyniowa; Mleko i budynie gotujemy.

Krok 1 - Ciasto budyniowe foto
8
Ciasto wykładamy na blaszkę.
Krok 2 - Ciasto budyniowe foto
9
Na ciasto dajemy ugotowany gorący budyń. Odstawiamy, aby ostygło.
Krok 3 - Ciasto budyniowe foto
10
Margarynę ucieramy z cukrem
Krok 4 - Ciasto budyniowe foto
11
dodajemy na przemian serki i żółtka. Na koniec dodajemy budyń suchy i ubitą pianę.

Krok 5 - Ciasto budyniowe foto
12
Przygotowaną masę wylewamy na zimny budyń.
Krok 6 - Ciasto budyniowe foto
13
Pieczemy w temp. 180 stopni około godziny.
Krok 7 - Ciasto budyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.07.2017 13:58
pyszniutkie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak