Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2 szkl
cukier 1/2 szkl
margaryna 0,5 paczki
żółtko jajek 2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki

Masa budyniowa

budyń czekoladowy 3 szt
mleko 1 litr

Masa serowa

serka mascarpone 4 szt
margaryna 12,5 dkg
cukier 1/2 szkl
jajko 3
budyń waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe

Kroki postępowania

2
Ciasto; Mąkę, cukier, margarynę, proszek do pieczenia, żółtka i śmietanę dajemy do miski i zagniatamy ciasto.

Masa budyniowa; Mleko i budynie gotujemy.

Krok 1 - Ciasto budyniowe foto
8
Ciasto wykładamy na blaszkę.
Krok 2 - Ciasto budyniowe foto
9
Na ciasto dajemy ugotowany gorący budyń. Odstawiamy, aby ostygło.
Krok 3 - Ciasto budyniowe foto
10
Margarynę ucieramy z cukrem
Krok 4 - Ciasto budyniowe foto
11
dodajemy na przemian serki i żółtka. Na koniec dodajemy budyń suchy i ubitą pianę.

Krok 5 - Ciasto budyniowe foto
12
Przygotowaną masę wylewamy na zimny budyń.
Krok 6 - Ciasto budyniowe foto
13
Pieczemy w temp. 180 stopni około godziny.
Krok 7 - Ciasto budyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.07.2017 13:58
pyszniutkie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak