Ciasto budyniowe

Ciasto budyniowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • margaryna

    0,5 paczki
  • żółtka

    2
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • śmietana

    2 łyżki

Masa budyniowa

  • budyń czekoladowy

    3 szt
  • mleko

    1 litr

Masa serowa

  • serka mascarpone

    4 szt
  • margaryna

    12,5 dkg
  • cukier

    1/2 szkl
  • jajka

    3
  • budyń waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto budyniowe foto
Ciasto; Mąkę, cukier, margarynę, proszek do pieczenia, żółtka i śmietanę dajemy do miski i zagniatamy ciasto.

Masa budyniowa; Mleko i budynie gotujemy.

Krok 2 - Ciasto budyniowe foto
Ciasto wykładamy na blaszkę.
Krok 3 - Ciasto budyniowe foto
Na ciasto dajemy ugotowany gorący budyń. Odstawiamy, aby ostygło.
Krok 4 - Ciasto budyniowe foto
Margarynę ucieramy z cukrem
Krok 5 - Ciasto budyniowe foto
dodajemy na przemian serki i żółtka. Na koniec dodajemy budyń suchy i ubitą pianę.

Krok 6 - Ciasto budyniowe foto
Przygotowaną masę wylewamy na zimny budyń.
Krok 7 - Ciasto budyniowe foto
Pieczemy w temp. 180 stopni około godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dodi

05.07.2017 13:58
pyszniutkie, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat