Ciasto brzoskwinka.

Ciasto brzoskwinka.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

BISZKOPT

  • jajka

    4 sztuki
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • cukier puder

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mak

    2 łyżki

PLACEK WIERZCHNI

  • białka

    4 sztuki
  • żółtka

    4 sztuki
  • mak

    2 łyżki
  • cukier puder

    1 szklanka

MASA

  • budyń

    1 opakowanie
  • brzoskwinie w puszce

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • margaryna

    1,5 kostki
  • woda

    125 ml

DO NASĄCZENIA BISZKOPTU :

  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • woda

    125 ml
  • cukier kryształ

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto brzoskwinka. foto
ODLEWAMY SOK Z BRZOSKWIŃ .UZUPEŁNIAMY WODĄ TAK BY BYŁO 2 SZKLANKI PŁYNU. POŁOWĘ WLEWAMY DO GARNKA GOTUJEMY. RESZTĘ MIESZAMY Z PROSZKIEM BUDYNIOWYM I MĄKĄ .
Krok 2 - Ciasto brzoskwinka. foto
WLEWAMY MIESZANKĘ NA GOTUJĄCY SIĘ SOK I GOTUJEMY GĘSTY BUDYŃ .STUDZIMY.
MARGARYNĘ UCIERAMY NA BIAŁY PUCH ,NASTĘPNIE DODAJEMY DO ŁYŻCE BUDYNIU.
Krok 3 - Ciasto brzoskwinka. foto
BISZKOPT;
BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNA PIANĘ .KOLEJNO DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA.NA KONIEC WSYPUJEMY DELIKATNIE MĄKĘ I PROSZEK DO PIECZENIA ORAZ MAK.
Krok 4 - Ciasto brzoskwinka. foto
BRZOSKWINIE DROBNO KROIMY W KOSTKĘ
Krok 5 - Ciasto brzoskwinka. foto
PRZEKŁADAMY CIASTO DO FORMY 25 X 32 CM .PIECZEMY 25 MINUT W TEMP 175 STOPNI.
STUDZIMY.
Krok 6 - Ciasto brzoskwinka. foto
PLACEK WIERZCHNI.
UBIJAMY BIAŁKA WSYPUJEMY DO NICH CUKIER PUDER. DELIKATNIE ŁĄCZYMY Z ŻÓŁTKAMI ORAZ MAKIEM.
Krok 7 - Ciasto brzoskwinka. foto
PIECZEMY W TEJ SAMEJ FORMIE OKOŁO 15 MINUT.
Krok 8 - Ciasto brzoskwinka. foto
Brzoskwinie ŁĄCZYMY Z MASĄ .
Krok 9 - Ciasto brzoskwinka. foto
BISZKOPT NASĄCZAMY WODĄ Z SOKIEM I CUKREM .WYKŁADAMY MASĘ BUDYNIOWĄ .
,A NASTĘPNIE PRZYKRYWAMY CIASTEM. POSYPUJEMY CUKREM PUDREM I CHŁODZIMY 1 H W LODÓWCE.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

20.01.2015 12:56
apetyczne ciacho :-)

Ola1young

05.01.2015 16:29
znakomite ciacho :)

Ada-Gaba

08.12.2014 15:21
zapowiada się przepysznie, ciacho na 5 : )

wyattearp

30.11.2014 17:30
pysznie wygląda

misia53

29.11.2014 23:32
Fajniutkie , ciekawe ciasto

kloruś

29.11.2014 12:09
Bardzo mi się podoba ten pomysł!

Hrabina w kuchni

28.11.2014 23:19
Wygląda pysznie.

caralajna

28.11.2014 21:52
fajne ciasto

Wiesława1

28.11.2014 21:10
Kolejne które muszę wypróbować...Kusicielko

Ola1984

28.11.2014 14:37
Pyszne ciacho. Lubię brzoskwiniowe pyszności.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat