Ciasto brzoskwiniowo-śmietanowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt
  • cukier puder

    3/4 szkl
  • mąka pszenna

    3/4 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • ocet

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia-wymieszać.Dodać do białek.Powoli dodawać wymieszane oba rodzaje mąki.Upiec biszkopt w temp. ok175-180 stopni 30-40 minut.
MASA BRZOSKWINIOWA:
1 puszka brzoskwiń
2 budynie waniliowe
Budynie ugotować w 1/2 litra soku z brzoskwiń-jeśli nie będzie 1/2 litra dodać wodę.
Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę. Połączyć razem i ciepłą masę rozłożyć na upieczonym biszkopcie.
BITA ŚMIETANA:
1/2 litra śmietany 36%
3 łyżki cukru pudru
3-4 śmietan-fixy
Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixami, rozłożyć na wystudzonej masie z brzoskwiń.
Na śmietanę rozkładamy herbatniki namoczone w alkoholu.
Całość polewamy czekoladową polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.Dodam tylko-to ciasto trzeba spróbować- i już na stałe u was zagości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (42)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 07.02.2014 07:43
Wygląda przepysznie
Ada-Gaba 21.11.2013 08:02
wygląda rewelacyjnie
Aannkaa82 05.11.2013 20:45
Mniam ale pyszności :)
Stenka 23.10.2013 16:51
apetyczne ciacho
anemon 17.10.2013 11:50
Bardzo ładnie się prezentuje.
Ela15 12.10.2013 10:21
super ciacho
jeta72 12.07.2013 08:18
ale pychotka :-)
Alex_M 22.06.2013 11:04
fajne ciacho
m1monika 17.05.2013 08:33
ale pychotka :-)
ONY_za_kare 25.04.2013 23:15
to jest pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat