Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto brzoskwiniowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt
masło
mleko
mąka ziemniaczana
mąka pszenna
żółtko jajek
cukier wanilinowy
posypka czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe

Przepis na biszkopt znajdziecie w przepisie ''Tort-ksiega''.
Biszkopt pieke cienki-chodzi tylko o to zeby byl spod.
W garczku zagotowuje 1,5szklanki mleka z cukrem waniliowym.
W miseczce rozbijam 2 zoltka, 0,5 szklanki mleka, 2 lyzki maki ziemniaczanej i 1 lyzke maki pszennej.
Gdy mleko sie zagotuje, wlewam mieszanine i mieszam tak dlugo az powstanie budyn.
Po ostudzeniu miksuje maslo i dodaje po lyzce budyniu caly czas miksujac.
Biszkopt smaruje cienka warstwa masy.
Nastepnie kilka kawalkow brzoskwini kroje drobniutko i wysypuje na krem. Na to nakladam ponownie warstwe kremu i brzoskwinie z wierzchu tym razem w plasterkach. Oczywiscie mozna ozdabiac dowolnie. Na zdjeciu jest tylko moja propozycja po prostu. Mozna posypac wiorkami czekoladowymi.
Zdjecie przedstawia polowe ciasta bo nie zdazylam zrobic fotki a juz sie domownicy do ciasta dobrali hehe ;)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 05.11.2013 09:09
bardzo apetycznie wygląda
gusia1000 03.11.2013 15:55
Oj, by się zjadło.
Michał2 26.10.2013 19:24
musi być dobre
as28 26.10.2013 15:49
super ciasto
idealme 26.10.2013 14:48
musi być dobre :D
patryska76 26.10.2013 13:31
Pyszności ;-)
patryska76 26.10.2013 13:31
Pyszności ;-)
Megg 26.10.2013 13:21
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak