Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe
Biszkopt pieke cienki-chodzi tylko o to zeby byl spod.
W garczku zagotowuje 1,5szklanki mleka z cukrem waniliowym.
W miseczce rozbijam 2 zoltka, 0,5 szklanki mleka, 2 lyzki maki ziemniaczanej i 1 lyzke maki pszennej.
Gdy mleko sie zagotuje, wlewam mieszanine i mieszam tak dlugo az powstanie budyn.
Po ostudzeniu miksuje maslo i dodaje po lyzce budyniu caly czas miksujac.
Biszkopt smaruje cienka warstwa masy.
Nastepnie kilka kawalkow brzoskwini kroje drobniutko i wysypuje na krem. Na to nakladam ponownie warstwe kremu i brzoskwinie z wierzchu tym razem w plasterkach. Oczywiscie mozna ozdabiac dowolnie. Na zdjeciu jest tylko moja propozycja po prostu. Mozna posypac wiorkami czekoladowymi.
Zdjecie przedstawia polowe ciasta bo nie zdazylam zrobic fotki a juz sie domownicy do ciasta dobrali hehe ;)
Smacznego!