Ciasto Brownie deserowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • czekolada deserowa

    2 sztuki
  • cukier puder

    2 szklanki
  • kakao

    4 łyżeczki
  • mąka tortowa

    1 1/2 szklanki
  • jajko

    6 szt
  • margaryna do formy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy z dodatkiem czekolady na wolnym ogniu.

Lekko studzimy. Wsypujemy do masy kakao i cukier puder, miksujemy.

Następnie dodajemy na przemian jajka i mąkę.

Miksujemy ciągle bez przerywania.

Gotowe ciasto wylewamy do posmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą
tortownicy i wstawiamy do piekarnika.

Maksymalna temperatura pieczenia to 180 stopni C i pieczemy 40 minut.

Studzimy.

Po wyjęciu z tortownicy polewamy polewą czekoladową .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 30.10.2013 12:21
bardzo smaczne ciasto
kate.500 29.10.2013 18:28
pyszne ciasto
Mati13 05.11.2012 17:08
bardzo apetycznie
Anna169Hosz 15.06.2012 10:44
Podoba mi się ten przepis- do ulubionych.
olkaaa 11.02.2012 15:14
extra
zuzanna_z 11.12.2011 14:55
muszę zrobić
ben-ka 02.12.2011 08:55
od samego rana trafiam na pyszności!:)
anemon 01.12.2011 17:11
U mnie w domu to ciasto to hit, robię nieco inaczej i znacznie krócej piekę, chętnie wypróbują Twoja wersję.
Sarenka 01.12.2011 08:28
Tego rodzaju ciasta robię bardzo często - cała moja rodzinka je uwielbia.
Sarenka 01.12.2011 08:27
Tego rodzaju ciasta robię bardzo często - cała moja rodzinka je uwielbia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat