Ciasto brownie czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • czekolada gorzka

    2 tabliczki
  • masło

    200 g
  • mąka

    ok. 100 g
  • cukier

    200 g
  • orzechy włoskie

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku, na małym ogniu rozpuścić masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie wymieszać. Uważać, aby calości nie przypalić. Po rozpuszczeniu, odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić mikserem lub trzepaczką, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do powstałej masy dodać przesyudzoną czekoladę oraz pokruszone orzechy włoskie. Całość dokładnie wymieszać. Blache do pieczenia (najlepiej o wymiarach 21x26cm) wyłozyć pergaminem do pieczenia lub wysmarować masłem. Ciasto wlać na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni Celsjusza. Piec ok. 20-25 min. Po tym czasie ciasto wyjać i odstawić do ostygnięcia. Ciasto można podawać opruszone cukrem pudrem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Niunia 08.05.2012 19:09
pycha
Dominikes1 30.09.2011 19:40
super ;)
Dominikes1 30.09.2011 19:40
super ;)
Babciagramolka 07.01.2011 17:18
Wszystko co czekoladowe to dla mnie
Barbara55 06.11.2010 16:02
brownie :-)
Krzysztof42 06.05.2010 18:53
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat