Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ,,Błękitna laguna"
Polowe mleka wlewamy do garnka i stawiamy na palnik. W drugiej połowie rozpuszczamy budynie i make pszenną. Należy bardzo dokładnie wymieszać budynie z mlekiem, aby nie było grudek. Gdy mleko zacznie się gotować to dodajemy cukier i wlewamy powoli mleko z budyniami. Cały czas energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki, oraz aby budyń się nie przypalił. Gotujemy przez kilka minut, ciągle mieszając do momentu aż mąka będzie nie wyczuwalna w smaku. Budyń bardzo dokładnie przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do ostygnięcia.
Masło miksujemy na puszysta masę, dodajemy cukier, a następnie po jednej łyżce zimnego budyniu. Miksujemy aż uzyskamy gładki krem. Następnie dodajemy barwnik spożywczy i delikatnie mieszamy masę łyżką. Na tortownicy układamy pierwszą polowe biszkopta. Nakładamy na biszkopt polowe masy, przykrywamy drugim biszkoptem i nakładamy pozostałą masę.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody i odstawiamy. Co jakiś czas należy pomieszać galaretkę. Gdy galaretka zacznie tężeć to delikatnie wylewamy ją na ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto dekorujemy świeżymi borówkami. Smacznego:-)