Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto <b>KUBUŚ</b> na biszkopcie
Na drugidzień przekroić na dwa blaty - najwygodniej dużym nożem lub nitką.
Z soku typu Kubuś odlać 2/3 szklanki i rozpuścić w nim budynie.
Resztę soku zagotować, dosłodzić miodem i wlać rozpuszczony budyń - mieszać, aż masa zgęstnieje.
Pozostawić do zupełnego ostygnięcia.
Masło ogrzać do temperatury pokojowej, aby zmiękło - utrzeć z wystudzonym budyniem na jednolitą masę.
Masą przełożyć biszkopt.
Śmietanę dobrze schłodzić, a następnie ubić z cukrem waniliowym i Śnieżkami na sztywną masę.
Posmarować wierzch biszkoptu.
Czekoladę gorzką schłodzić i utrzeć na grubej tarce wprost na śmietanę.
Wstawić całość do lodówki na kilka godzin.