Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowo -tłuszczowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
margaryna 22 dkg
cukier 20 dkg
mąka pszenna 25 dkg
mleko 3,2% 5 łyżek
cukier waniliowy 2 opak.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kawa rozpuszczalna 1-2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowo -tłuszczowe

Margarynę utrzeć z cukrami,dodawać stopniowo jajka.Wlać mleko i wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Zmiksować wszystko razem.Podzielić na połowę, do jednej części dodać kawę i wymieszać.Przełożyć ciasto do foremki .Ciasto wykładać w dowolny sposób, można tak jak ja łyżką dowolnie lub tak jak zebrę od środka po 2 łyżki na przemian.Piec w temperaturze 200 przez około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:27
Ciekawy przepis.
Bożena6 13.07.2014 09:22
Polecam.warto zrobic,
Magula 11.07.2014 07:52
Ciekawy przepis
Noruas 10.07.2014 22:31
apetyczne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak