Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 3/4 szkl.
olej 1/2 szkl.
mąka pszenna 1,5 szkl.
proszek do pieczenia 1,5 łyżecz.
rabarbar 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z rabarbarem

Białka ubij na pianę i dodawaj stopniowo cukier, a potem żółtka. Dodaj olej i zmiksuj. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy i wszystko wymieszaj i przełóż do foremki. Na koniec ułóż rabarbar na wierzchu masy. Piecz przez godzinę w 170°C z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 14.04.2012 15:16
mniam
Justyna Jussstiii 12.04.2012 19:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak