Ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • tłuszcz

  • bułka tarta

  • cukier

    4 łyżki
  • porzeczki

  • galaretka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem 1 łyżka i z 2 łyżkami wody , zaś białka ubijamy na puszysta pianę z cukrem pozostałym i łączymy z żółtkami. Następnie powoli dodajemy obie mąki i mieszamy powoli. Ciasto pieczemy 40 minut w 170st. Potem wyjmujemy i czekamy aż przestygnie Galaretkę przygotować tak jak jest w opisie , na ciasto układamy ładnie owoce bardzo ściśle i dałam również parę łyżeczek porzeczek ze słoika a całość zalałam galaretką chłodną . Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki do zastygnięcia galaretki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Henryka2 06.12.2012 18:43
Mało apetyczne i 3x to samo zdjęcie dodane, a to niezgodne z regulaminem.
Margo1 20.06.2011 12:51
Możemy dać wiele innych owoców . Niż te które są u mnie w przepisie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat