Ciasto biszkoptowe z owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • cukier puder

    3 łyżki
  • gorąca woda

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kompot z borówek

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Blaszkę o wymiarach 23x29 wyłożyć papierem do pieczenia.Z kompotu wyjąć owoce i odcedzić na sicie.
Żółtka ubić z cukrem pudrem i gorącą wodą.
Białka ubić na sztywno a pod koniec dodać cukier kryształ.
Do masy jajecznej dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,wymieszać a na końcu połączyć delikatnie mieszając z pianą ubitą z białek.
Gotowe ciasto przelać do blaszki na wierzchu rozłożyć owoce z kompotu. Piec 20-25 min w 180C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 27.05.2015 17:09
lubię owoce ciasta
mysza75 21.01.2015 10:41
jakie pyszne ciacho
Barbara13 20.01.2015 23:35
prosto,szybko i smakowicie
gosia1988 20.01.2015 22:06
smaczne ciasto
Betina#45 20.01.2015 20:09
pyszniutkie ;) mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat