Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z kremem czekoladowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 3 łyżeczki
galaretka cytrynowa 2 szt
krem czekoladowy 1 gotowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z kremem czekoladowym

Jajka ucieramy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy 30-40 minut w temp. 180*c.
Po wystudzeniu przekrawamy na pół.
Krem czekoladowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Dolny blat biszkoptu smarujemy kremem, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, wierzch smarujemy cienką warstwą kremu.
Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie tężejącymi galaretkami zalewamy ciasto, odstawiamy w chłodne miejsce, aby galaretki bardzo dobrze zastygły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 13.12.2011 17:23
mniam
Rogalik 31.08.2011 16:56
pycha
irenka 09.04.2011 22:26
zjadłabym kawałek tego pysznego ciasta
hastalavista 07.03.2011 00:15
świetny przepis!
madi356 20.02.2011 11:35
Przez pomyłkę wstawiłam przy przepisie nie to zdjęcie, jak tylko Doradca usunie to zdjęcie, wstawię prawidłowe. Proszę więc chwilowo nie sugerować się tym zdjęciem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak