Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z kandyzowaną skórką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło miękkie 175 g
cukier 175 g
jajko 3 sztuki
mąka 150 g
proszek do pieczenia 1 i 1/4 łyżeczki
mleko 2 łyżki
owoce kandyzowane

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z kandyzowaną skórką

Kroki postępowania

1
Masło z cukrem utrzyj na puszystą masę.
Krok 1 - Ciasto biszkoptowe z kandyzowaną skórką foto
2
Stopniowo dodawaj rozkłócone jajka cały czas ucierając.
Krok 2 - Ciasto biszkoptowe z kandyzowaną skórką foto
3
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj z resztą ciasta.
Krok 3 - Ciasto biszkoptowe z kandyzowaną skórką foto
4
Wyjmij owoce kandyzowane, najlepiej na talerzyk.
Krok 4 - Ciasto biszkoptowe z kandyzowaną skórką foto
5
Obtocz dokładnie w mące - dzięki temu nie powinny spaść na dno.
Krok 5 - Ciasto biszkoptowe z kandyzowaną skórką foto
6
Dosyp je do masy i wymieszaj.
Krok 6 - Ciasto biszkoptowe z kandyzowaną skórką foto
7
Ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem tortownicy o średnicy ok. 23 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 st i piecz około 45 minut.
Krok 7 - Ciasto biszkoptowe z kandyzowaną skórką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak