Ciasto biszkoptowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    12 dag
  • mąka

    12 dag
  • jajka

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    2 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oddzielić białko od żółtka. z biełek ubić sztywną pianę, nastęnie dodać stopniowo żłótka oraz cukier.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać ją do masy z jajek.Całość delikatnie wymieszać,a nastęnie przelać do tortownicy, którą wcześniej należy natłuścić.
Pieć ok 40 min w temp.170 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat