Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biało-czarne z kremem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 szt.
biszkopt ciemny 1 szt.
cukier 80 g
mleko 2 szkl.
mąka pszenna 1 łyż.
mąka ziemniaczana 2 łyż.
masło 250 g
cukier waniliowy 1 szt.
polewa czekoladowa 1/2 szkl.
wiórki kokosowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biało-czarne z kremem

Przygotowuję masę budyniową. Dwie szklanki mleka wlewam do rondla i doprowadzam do zagotowania z cukrem i cukrem waniliowym. Do reszty mleka dodaję mąkę pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę z mąkami, mieszam i gotuję na niewielkim ogniu gęsty budyń. Pozostawiam do całkowitego ostudzenia. Miękkie masło ucieram na puszystą masę, stopniowo, po łyżce dodaję zimny budyń, dalej ucieram. Gotową masą przekładam biszkopt jasny z kakaowym. Wierzch smaruję resztą masy. Polewam ciasto czekoladową polewą i dekoruję wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna47 06.10.2012 19:48
Wygląda pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak