Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biało-brązowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto I

białko 5 szt.
cukier 1 szkl.
mąka ziemniaczana 3/4 szkl.
ocet 1 łyżeczka
olej 1/3 szkl.

Ciasto II

żółtko jajek 5 szt.
jajko 2 szt.
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/3 szkl.
kakao 2 łyżki

Porada

Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Szybki placek na przyjście niespodziewanych gości.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biało-brązowe

Ciasto I
Białka ubić na sztywno z cukrem.
Po kolei dodawać pozostałe składniki. Delikatnie mieszać.
Ciasto II
Żółtka utrzeć z jajkami.Dodajemy mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.
Następnie dajemy olej i kakao. Mieszamy .
Na blachę wyłożona papierem do pieczenia na przemian dajemy ciasto białe i brązowe.
Wkładamy do piekarnika na 35 min.
Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 07.05.2015 08:23
świetne ciacho
endzi
endzi 06.05.2015 19:48
Ciekawie wygląda!
agnieszka214 06.05.2015 19:22
bardzo fajnie wyszło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak