ciasto bezowe z bitą śmietaną i migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    1 sztuka
  • migdały

    1 opakowanie
  • cukier puder

    0,5 szklanki
  • zapach migdałowy

    2 krople
  • białka

    10 sztuk
  • cukier kryształ

    0,5 kilograma
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy dodając szczyptę soli i stopniowo cukier kryształ. Ubijamy, aż cukier się rozpuści a piana będzie gładka. Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika ok 120 stopni i pieczemy przez godzinę. W tym czasie zimna śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem według przepisu podanego na opakowaniu. Na zimną bezę kładziemy bitą śmietanę i posypujemy migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.06.2013 21:30
pewnie rozpływa się w ustach
ajres 27.03.2013 11:55
swietne ciasto
kupiska 16.08.2012 12:56
Apetycznie wygląda...
Aneta41 19.07.2012 21:53
smaczne
jolanta19 19.07.2012 18:55
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat