Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto bezowe z bitą śmietaną i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 sztuka
migdały 1 opakowanie
cukier puder 0,5 szklanki
zapach migdałowy 2 krople
białko 10 sztuk
cukier kryształ 0,5 kilograma
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto bezowe z bitą śmietaną i migdałami

Białka ubijamy dodając szczyptę soli i stopniowo cukier kryształ. Ubijamy, aż cukier się rozpuści a piana będzie gładka. Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika ok 120 stopni i pieczemy przez godzinę. W tym czasie zimna śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem według przepisu podanego na opakowaniu. Na zimną bezę kładziemy bitą śmietanę i posypujemy migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.06.2013 21:30
pewnie rozpływa się w ustach
ajres 27.03.2013 11:55
swietne ciasto
kupiska 16.08.2012 12:56
Apetycznie wygląda...
Aneta41 19.07.2012 21:53
smaczne
jolanta19 19.07.2012 18:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak