Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ciasto bez proszku do pieczenia

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada najlepiej gorzkiej
50 dag
jajko
7
masło
25 dag
orzechy
25 dag
cukry waniliowe
2
kremówki
20 dag
mąki
35 dag
cukru
60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez proszku do pieczenia

Masło roztopić z 30 dag czekolady. Następnie wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami, mąką i orzechami. Wyrobić gładkie ciasto. Piec w temp. 175 stopni przez ok.. 30 minut. pozostałą czekoladę rozpuścić z kremówką i polać schłodzone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 10.02.2011 14:54
no proszę można upiec ciasto bez proszku do pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak