Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 16 szt
jabłka 2 szt
cukier wanilinowy 1 op
serek mascarpone 25 dag
aromat migdałowy kilka kropli
płatki migdałowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez pieczenia

Jabłka obrać,pokroić w kostkę,wymieszać z cukrem waniliowym i poddusić do miękkości,dodać aromat migdałowy i w razie potrzeby podlać odrobiną wody,ostudzić.Następnie wymieszać z serkiem mascarpone i powstałym kremem przekładać herbatniki.Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni,udekorować nimi wierzch przesmarowany warstwą kremu,po czym schładzać w lodówce ok.8godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak