Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto bez nazwy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
żółtko jajek 4 szt
cukier 1/2 szkl
kwaśna śmietana 2-3 łyżki
mąka 3 szkl
masło 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
mleko 3 szkl
mąka pszenna 3 łyżki
cukier 2-3 łyżki
margaryna 100 g
mąka ziemniaczana 15 g
budyń śmietankowy 1 szt
DODATKOWO:
białko 4 szt
dżem porzeczkowy 1 szt
cukier 220 g
galaretka wiśniowa 1 szt
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto bez nazwy

Składniki na kruche ciasto połączyć, po czym wstawić do lodówki na 30 min. Następnie podzielić na 2 części, każdą z nich rozwałkować, przełożyć do blachy i posmarować dżemem.białka ubić z cukrem, wyłożyć na oba placki i piec przez 15-20 min.
Budyń rozrobić w mleku i zagotować z dodatkiem cukru i obu mąk, cały czas mieszając. Masę przestudzić i utrzeć z margaryną. Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie (1/2 szklanki), ostudzić i tężejącą wlać do masy dokładnie wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na jeden kruchy spód, po czym przykryć drugim. Polewę zrobić według przepisu na opakowaniu i udekorować ciasto. Włożyć do lodówki na kilka godzin do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dada 12.12.2013 08:55
mam nazwę "słodkie cudeńko"
JOANNA16 11.12.2013 19:49
ciekawe ciacho
Megg 11.12.2013 12:24
bardzo apetyczne ciasto
agnieszka214 11.12.2013 08:54
same pysznosci
Renataj 10.12.2013 21:42
Apetyczne to ciasto - nazwij je może "smaczniak":)
Kasia35 10.12.2013 19:43
świetne to ciasto
Anna169Hosz 10.12.2013 17:54
Smaczny ten Twój "No name" :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak