Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez mleka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 1 szklanka
mąki 1 szklanka
budyń 1 op.
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 op.
zapach 1
kakao 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez mleka

Do tej pory nie wiem skąd ta nazwa...ale ciasto jest u nas od lat :)

Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Całe jajka i cukier ubijamy mikserem. Dodajemy mąkę, budyń (do wyboru śmietankowy albo waniliowy), proszek, zapach (do wyboru: waniliowy albo śmietankowy) i rozpuszczony tłuszcz.Miksujemy na jednolitą masę. Do przygotoanej formy wylewamy 3/4 ciasta jasnego, a do reszty dosypujemy kakao, miksujemy i wylewamy na ciasto jasne. Zapiekamy około 40 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 07.09.2011 11:22
super
Mati13 28.03.2011 21:01
bardzo smaczne i ladne
jolaxa1 12.01.2011 23:16
super
PaniMISIOWA 02.12.2010 16:52
apetycznie wygląda
Koper 28.11.2010 08:28
wygląda bardzo ładnie :)
Aida 25.11.2010 15:43
odkąd sięgnę pamięcią zawsze gościło w moim domu i u rodzinki; zawsze wychodziło i zawsze wyglądało tak samo :)mimo starań o różne szlaczki z kakao i tak ma wygląd szablonowy :) ale mimo to,smaczne i pięknie pachnie!
MAR3STA 25.11.2010 13:00
proste i na pewno smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak