Ciasto bez jajek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    5-6 łyżek
  • olej

    3/4 szklanki
  • ocet

    2 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 czubata łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 płaska łyżeczka
  • ziele angielskie

    2 ziarnka
  • Goździki całe Prymat

    3 sztuki
  • cynamon

    1-2 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    1 paczka
  • mleko

    1,5 szklanki
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • cukier

    1 szklanka
  • woda zimna

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziele angielskie i goździki miażdżymy. Mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodkę, kakao i cynamon. Zrobić wgłębienie dodać olej, ocet i wodę. Wszystko razem wymieszać dużą łyżką. Wysmarować blaszkę i wylać ciasto. Piec ok 45 - 50 minut. Zagotować 1 szklankę mleka, dodać wiórki kokosowe i chwilę gotować. Dodać rozrobiony w 1/2 szklance mleka budyń i cukier. Zagotować i wystudzić. Utrzeć z margaryną. Wystudzony placek przekroić na połowę. Spód posmarować kwaśnym dżemem i wyłożyć krem. Przycisnąć drugą połową i polać polewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 29.03.2012 08:11
wygląda jak wuzetka,ale też musi pysznie smakować
FAFIK 17.04.2011 21:44
Pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat