Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez jajek

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

margaryna 125 g
mąka pszenna 3 szklanki
cukier puder 1 i 1/4 szklanki
dżem truskawkowy 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
mleko 2% 1 szklanka
kakao 2 łyżki

lukier

cukier puder
woda
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez jajek

Margarynę rozpuszczamy w rondelku i studzimy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, miksujemy na jednolita masę i wylewamy na kwadratową formę ( 20 x 20 cm) wysmarowaną margaryną i posypaną mąką.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 25 - 30 minut lub do suchego patyczka. Ciasto najlepiej sprawdzić czy się upiekło po 20 minutach, każdy piekarnik jest inny wiec dla ostrożności trzeba zajrzeć szybciej do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 12.11.2014 15:11
wygląda bardzo apetycznie!
noninka77 11.11.2014 15:33
Ciekawy przepis :)
jola91 11.11.2014 10:56
Wygląda na bardzo dobre :)
Ewelina1991 11.11.2014 07:55
pyszne, proste ciasto ;)
Agnieszka-87-25 11.11.2014 07:39
wspaniałe jest
barbara11561 10.11.2014 23:34
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak