Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowo-piernikowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 2 sztuki
kakao 2 łyżki
cukier 1 szklanka
olej roślinny 50 ml
masło roślinne 100 g
cukier puder 1 szklanka
woda 6 łyżki
banan 4 sztuki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowo-piernikowe

Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę, 1 szklankę cukru, olej, sodę, przyprawę do piernika, kakao, jajka, rozpuszczone i ostudzone masło. Wszystko dokładnie mieszamy. Blachę wyścielamy pergaminem. Wlewamy ciasto. Wkładamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180stopni. Lukier: do garnka wlewamy 6łyżek wody i cukier puder. Rozpuszczamy i czekamy aż powstanie jednolita masa. Gotowym lukrem polewamy ciasto.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 28.03.2013 13:30
mmm super ciasteczko...
Andysz 13.10.2012 09:46
ciekawy przepis;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak