Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowo-kokosowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 120 g
mąka krupczatka 60 g
cukier 60 g
kakao 3 łyzki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maślanka 100 g
olej rzepakowy 0,5 szklanka
jajko 1 szt
wiórki kokosowe
polewa czekoladowa
banan 2 szt
serek homogenizowany 140 kokosowy
serek homogenizowany (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowo-kokosowe

Składniki płynne miksujemy z bananem.
W drugiej misce mieszamy suche składniki.

Łączymy je ze sobą po czym wkrajamy do całości banana, mieszamy.

Ciasto wylewamy do formy (użyłam o średnicy 26 cm).

Babeczki pieczemy około 20 minut ( dokładny czas zależy od piekarnika więc pieczemy do suchego patyczka).

Wystudzone smarujemy serkiem, posypujemy wiórkami kokosowymi i ozdabiamy polewą czekoladową.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marinia 06.11.2012 15:44
bardzo mi się ten przepis podoba, chętnie wypróbuję :)
Betka 09.09.2012 20:48
super;)
Mati3 09.09.2012 19:11
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak